top of page

Biografie

Xavier Claes, geboren in 1964, woont en werkt in zijn atelier in het schitterende landschap van de Vlaamse Ardennen in Kluisbergen.

Als kind werd hij reeds geïnspireerd door zijn grootvader die in zijn vrije tijd kunstschilder was. Dit resulteerde in talrijke tekeningen en schilderwerkjes alsook in het creëren van allerlei constructies. Na zijn humaniora, waarin hij ieder jaar de uitblinker was in zowel creatief als technisch tekenen, werd onder druk van de economische omstandigheden in 1982 niet gekozen voor een opleiding in Sint-Lucas in Gent niettegenstaande creatief zijn toch wel zijn passie was en is. Hij studeerde af als master T.E.W. aan de UFSIA in Antwerpen.

20 jaar geleden, na het overlijden van zijn nonkel, kunstenaar Piet Bekaert die nationaal en internationaal bekend is voor zijn poëtische schilderwerken maar ook graag hedendaagse kunst creëerde, begon hijzelf kunstwerken te maken op basis van inspiratie die hij bij zijn nonkel opdeed. De aankoop van een nieuwe woning met veel witte muren zorgde ervoor dat hij zich kon uitleven met het creëren van een eerste collectie. Helaas eiste zijn voltijdse beroepsactiviteit zoveel energie op dat de creatie van kunstwerken achterwege bleef.

Als positief gevolg van de eerste lockdown door de corona pandemie en het wegvallen van de voltijdse beroepsactiviteit begon zijn creativiteit terug op te borrelen. Dit resulteerde in een schitterend, uniek kunstwerk dat hij als verrassingscadeau schonk aan zijn lieve echtgenote Sofie voor haar 50ste verjaardag.

Het is een groot warm hart met 50 glazen hartjes, 50  geschilderde hartjes en oneindig veel gouden hartjes, vol passie gemaakt.

Xavier_Claes_Art35.jpeg

Zijn echtgenote en muze overtuigde hem om vanaf nu zijn droom te realiseren en dagelijks creatief te zijn. Hij creëert nu voltijds kunstwerken in diverse materialen en groottes met verschillende thema’s, van levensvragen over maatschappijkritiek tot intense uitingen van gevoel, steeds met de bedoeling mensen te doen nadenken.

Bovendien zijn zijn kunstwerken steevast een streling voor het oog.

Xavier Claes.jpg
bottom of page